Schoorsteeninspectie

U doet er verstandig aan om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren. Een schoorsteen is namelijk onderhevig aan slijtage, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Ook wanneer u naar een bestaande woning verhuist waarvan de vorige bewoners lange tijd niet gestookt hebben, of wanneer er geen bewijs is dat de schoorsteen regelmatig is geveegd en gecontroleerd, is het wijs om de schoorsteen en het rookkanaal te laten inspecteren voordat u het in gebruik neemt. Met Aandacht Dak en Schoorsteentechniek heeft al meer dan 15 jaar ervaring met professionele schoorsteeninspecties. U ontvangt meteen na de inspectie een keurige diagnose. Neem contact met ons op indien u interesse heeft.

Waarom een schoorsteeninspectie?

Er zijn diverse oorzaken voor het niet goed functioneren van een schoorsteen, die bij een goede inspectie opgemerkt worden.

-Voorkom Lekkages
-Ouderdom van de schoorsteen en het rookkanaal
-Stormschade aan de buitenkant van de schoorsteen
-Erosie en bakstenen die poreus worden
-Vogelnesten in het rookkanaal

Ook als u een rookkanaal in gebruik neemt waarvan u de geschiedenis niet kent, of wanneer u twijfelt aan de kwaliteit van uw schoorsteen, is het aan te raden deze van te voren aan een schoorsteeninspectie te onderwerpen. Scheurvorming en slechte voegen kunnen leiden tot allerlei problemen. Door een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren, voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan.

Schoorsteeninspectie Met Aandacht Dak en Schoorsteentechniek

Wij inspecteren uw schoorsteen grondig, zowel de binnenkant als de buitenkant. Voor het inspecteren van de binnenkant gebruiken we een speciale camera, die feilloos aantoont of er gebreken zijn aan het rookkanaal. Indien er ernstige gebreken worden geconstateerd, kunnen wij ook de schoorsteenrenovatie verzorgen.

Interesse? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 06-42988057